Waarom een nieuwe naam? Goede vraag!

Adriaan de Koning begon als Cameraad.tv en dat was vooral in de periode dat hij alleen als ZZP’er bezig was een heel toepasselijke naam.
Nu groeien we, worden de producties groter en past daar een nieuwe frisse naam bij!

Maar, waarom de naam Studio Stanley?
De naam Stanley komt van de favoriete regisseur van Adriaan; Stanley Kubrick.

Stanley Kubrick stond bekend om zijn uiterste perfectie in de films die hij maakte en welke nu worden gezien als meesterwerken, zoals bijv. 2001: A Space Odyssey, The Shining, Eyes Wide Shut en natuurlijk A Clockwork Orange.

Hij wordt gezien als een van de meest vernieuwende en invloedrijke regisseurs aller tijden. Zo was hij altijd op zoek naar nieuwe technieken om zijn verhalen te vertellen, daarvoor heeft hij bijvoorbeeld de steadicam (welke ervoor zorgt dat de camera heel stabiel en vloeiend kan bewegen) uitgevonden voor de legendarische shots in de gangen van het hotel van The Shining.

Ook staat hij erom bekend zijn acteurs soms tot waanzin te hebben gedreven om het juiste shot te krijgen. Zo ver zullen wij niet gaan, maar we willen wel van elke productie de best mogelijke maken!